Nieuws

 • Koorts komt veel voor bij kinderen. Vaak gaat dit samen met andere, soms vervelende klachten. Meestal gaat koorts vanzelf over, maar kan u als ouder wel ongerust maken.

  Via thuisarts.nl is goede informatie te vinden over kinderen met koorts. Het geeft tips en informatie over wat u kunt doen wanneer uw kind koorts heeft.

  U vindt daarnaast ook handige informatie in het “Mijn-kind-heeft-koorts-stoplichtboekje”. Aan de hand van een stoplicht beslisboom ziet u welk advies u krijgt.

 • Wil jij graag stoppen met roken? Je hoeft het niet alleen te doen. Wij helpen je graag! 

  Maak hiervoor een afspraak met de praktijkondersteuner van onze huisartsenpraktijk. 

  Samen maken jullie een plan en bekijken welke ondersteuning bij jou past. 

   

  Deze begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. 

   

  Er zijn ook mogelijkheden voor extra ondersteuning met behulp van groepstraining of een app. 

   

  Lees voor meer informatie deze Flyer Stoppen met roken of kijk op: 

   

 • Hallo allemaal,                                  “Ik ben opgelucht dat ik ben gaan praten, ik slaap weer beter”

  Ik ben Roelien van Lenthe en ik werk al meer dan 15 jaar bij de Kern, maatschappelijke dienstverlening in de gemeente Raalte. Ik ben een boerendochter en biedt graag agrariërs de helpende hand. De Kern is een organisatie die hulp biedt bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Soms is het dan fijn om met iemand te praten. Als mensen  eenmaal over de drempel heen zijn om hulp te vragen, merk ik dat ze opgelucht zijn. Dat het goed is om zorgen te delen en samen te kijken wat er anders kan. Problemen van agrariërs die ik tegenkom zijn heel verschillend. Soms komen mensen met relatieproblemen, hebben ze slapeloze nachten door alles wat er vanuit Den Haag op hen af komt, voelen ze zich somber of is er iets in het gezin voorgevallen. Ook mensen die een dierbare hebben verloren  of die te maken hebben met ziekte kloppen aan.

  Herken jij je in dit verhaal en loop jij ook al een tijdje rond met zorgen of heb je een vraag? Trek aan de bel via r.vanlenthe@stdekern.nl of bel Roelien op 06-10158789. Deze hulp is gratis.